چرا پول فروش سهام عدالت واریز نشد؟-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد

چرا پول فروش سهام عدالت واریز نشد؟

مدیر کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار، گفت: زمانی که بازار منفی می‌شود، سازمان بورس و اوراق بهادار برای جلوگیری از کاهش شاخص کل بورس جلوی فروش سهام را می‌گیرد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۶ - ۲۸ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 18
کد خبر: ۵۹۴۲۴
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر؛ روح الله میر صانعی مدیر کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار در خصوص عدم واریز وجه سهام عدالت از سوی صندوق‌های کارگزاری، تصریح کرد: بحث آزاد‌سازی و فروش سی درصد از سهام عدالت به یکباره اتفاق افتاد به گونه ‌ای که هنوز سامانه‌های کارگزاری‌ها و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی آماده پذیرش این حجم از معاملات نبود در نتیجه طبیعی است که بگوییم وقتی کاری با سرعت انجام می‌شود به دنبال آن مشکلاتی نیز رخ خواهد داد.

 

مدیرکانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار، بیان کرد: ممکن است افرادی که اطلاعاتشان را در سامانه سهام عدالت وارد کرده‌اند به دلایل مختلف این کار را درست انجام نداده باشند به همین دلیل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی برای رفع این معضلات سامانه‌ای را تحت عنوان sahameedalat تاسیس کرد تا سهامداران بتوانند اطلاعات خود را تصحیح کنند.

 

میرصانعی افزود: دومین دلیلی که مانع واریز نشدن پول فروش سهام عدالت به حساب سهامداران شد این بود که در این مدت کارگزاری‌ها نمی‌توانستند سهام عدالت را بفروشند و دلیل آن را می‌توان منفی شدن بازار سرمایه دانست.

 

او گفت: زمانی که بازار منفی می‌شود، سازمان بورس و اوراق بهادار مانع فروش سهام عدالت می‌شود.

 

مدیر کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار، افزود: سومین دلیلی که سبب شد تا پول حاصل از فروش به حساب سهامداران واریز نشود، درست نبودن شماره شبا افراد یا مسدود بودن حساب‌های بانکی افراد است.

 

مدیر کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار در خصوص فروش سهام به طریقه بلوکی گفت: در ماه‌های نخست سهام عدالت به روش تجمیعی در بازار به فروش می‌رفت اما به مرور وقتی که روند بازار منفی شد طریقه فروش به روش بلوکی تغییر کرد. روش بلوکی مزایا و معایبی دارد.

 

میرصانعی در پاسخ به این سوال که آیا فروش سهام عدالت در یک ماه گذشته باعث اُفت بازار شده یا خیر؟ بیان کرد: از آنجایی که قیمت‌ها در بازار سرمایه نتیجه عرضه و تقاضا است، می‌توان گفت که به طور طبیعی فروش سهام عدالت تا حدودی میزان عرضه را زیاد کرد و توانست روی بازار تاثیر منفی بگذارد.

 

او در پاسخ به این سوال که عملکرد کارگزاری‌ها را در پنج ماه نخست سال ۹۹ چگونه ارزیابی می‌کنید؟، بیان کرد: در ماه‌های نخست سال حضور افراد در بازار سرمایه افزایش چشمگیری داشته است به همین دلیل سعی کردیم که سطح کارایی کارگزاری‌ها را ارتقا دهیم زیرا شعار ما جلب رضایت مشتری است.

 

مدیر کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار درباره شکایت سهامداران از نحوه خدمت رسانی کارگزاری ها، گفت: کارگزاری هایی وجود دارند که کم کاری می‌کنند اما کانون کارگزاران سعی دارد که مانع تخلف آنها شود.

 

میرصانعی بیان کرد: در ماه‌های نخست سال که حجم مراجعه‌کنندگان برای دریافت کد بورسی و ثبت نام در کارگزاری‌ها زیاد شده بود، سهامداران به دلایل متعدد از بعضی از کارگزاری‌ها شکایت داشتند به همین دلیل اما برای بهبود اوضاع و جلوگیری از نارضایتی‌های بیشتر تلاشمان را افزایش دادیم. سهامداران اگر از نحوه خدمت رسانی کارگزاری خاصی شکایت دارند می‌توانند به سامانه www.seba.ir مراجعه و مشکل خود را مطرح کنند.

 

ابطال مجوز سه کارگزاری

مدیر کانون کارگزاران در پاسخ به این سوال که چرا از بین ۱۰۸کارگزاری بورس فقط ۲۰ کارگزاری فعال هستند؟ گفت: این مسئله در تمام صنوف متداول است. طبق قاعده‌ای که در کشور وجود دارد به طور میانگین همیشه فعالیت اقتصادی در بین واحدی‌های دارای مجوز ۲۰به ۸۰ بوده است.

 

او افزود: تاکنون از بین ۱۰۸ کارگزاری موجود؛ مجوز ۳ کارگزاری به دلیل تخلف باطل شده است.

 

میرصانعی در پاسخ به این سوال که در این چند هفته اخیر که جو بازار سرمایه متلاطم بود، عده‌ای از کارشناسان مطرح کرده‌اند که مقصر اصلی کارگزاری‌ها هستند؟ بیان کرد: در این که تمام خرید و فروش‌های بازار توسط کارگزاری‌ها صورت می‌گیرد هیچ شکی وجود ندارد اما کارگزاران حق ندارند که افراد را وادار به خرید یا فروش کنند، اگر فردی از درون سیستم کارگزاری شروع به سیگنال دهی به سهام داران کند قطع به یقین با او برخورد خواهد شد.

 

محدودیت معاملات کارگزاران باید برداشته شود

مدیر کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار درباره علت ممنوع المعامله بودن فعالان نهاد‌های اقتصادی و کارگزاران در بازار سرمایه گفت: چند سال قبل در جلسه شورا عالی بورس تصمیم گرفته شد که علاوه بر کارکنان و مسئولان سازمان بورس، کارکنان کارگزاری نیز ممنوع المعامله شوند این تصمیمات در اصل برای زمانی بود که هنوز اختیارات سرمایه داران و کارگزاران برابر نبود اما هم اکنون که دسترسی سهامدار و کارگزار یکسان شده، بهتر این است که این محدودیت‌ها برداشته شود.

 

مدیر کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار در پایان، بیان کرد: هم اکنون در سطح جهان هیچ یک از کارگزاری‌ها محدودیتی در خرید و فروش سهام ندارند و اگر این قانون در کشور ما برداشته شود قطع به یقین به نفع بازار سرمایه خواهد بود.

منبع: اقتصاد آنلاین

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
آرتمیس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۸
0
0
خواهشن پیگری بشید خانم ام دو ماه سهام به بانک تجارت فروخته منم کارگرم هرچی داشتیم و نداشتیم دادیم اجاره تا آخر برج ماه بعد فقط فقط صد داریم تومان داریم امیدوارم پیگیر بشین حداقل مقداری واسه خرج بچه ام بریزن خرجی داشته باشه